top of page

Blogg

Det är här du hittar min blogg, det är här allt kul händer och det är här du får uppdateringar kring mina spännande resa. Jag kommer dela allt möjligt. Högt och lågt. Djupt och ytligt. Hur mycket eller hur ofta vet jag inte men det kommer ge sig med tiden precis som mycket gör när det handlar om resor.

 

Bloggen är indelad i olika kategorier utifrån vad inläggen har för huvudämne. Vill du veta mer om vad de olika kategorierna innebär kan du klicka här

DSC_0013.JPG
  • Skribentens bildSigrid Rosenfeldt

Kloster och klockor

Det utlovade solskenet var inte mycket av idag. En rätt gråmulen dag men som gav väldigt bra fotoljus. under eftermiddagen gick vi till ett område som heter Lavra.


Där inne fanns det en mängd olika saker, allt från historiemuseum till klocktorn. Vi struntade i museét men gick alla trapporna upp till klocktornet. Det kändes i benen men gav en fantastisk utsikt.


Vi besökte också ett kloster som fanns på området. Bland det häftigaste jag sett, och jag har ändå besökt en del kloster och kyrkor. Varenda människa som gick förbi korsade sig, de bad, klostrets huvudman (präst? förlåt om religionskunskapen sviker) gick förbi i cape och bad till glasbilder på Jesus och maria. Insidan var utsmyckad med guld och färg och målningar så långt ögat kunde se och runtom fanns tända ljus. Utanför ringde kyrkklockan och det ekade i den förövrigt knäpptysta klosterbyggnaden.

Obeskrivligt.


Nu middag på en pub i närheten och sen mental förberedning för att uppleva fascinationen och vemodet kring Chernobyl olyckan 1986.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sista dagen

Chernobyl

bottom of page