top of page

Blogg

Det är här du hittar min blogg, det är här allt kul händer och det är här du får uppdateringar kring mina spännande resa. Jag kommer dela allt möjligt. Högt och lågt. Djupt och ytligt. Hur mycket eller hur ofta vet jag inte men det kommer ge sig med tiden precis som mycket gör när det handlar om resor.

 

Bloggen är indelad i olika kategorier utifrån vad inläggen har för huvudämne. Vill du veta mer om vad de olika kategorierna innebär kan du klicka här

DSC_0013.JPG
  • Skribentens bildSigrid Rosenfeldt

Marknad x2

Imorses blev en ”tidig” morgon, tidigare än de andra dagarna hursomhelst. Vi bestämde oss för att vara ute tidigt och få gjort vad vi ville göra innan butiker och platser stängde för sabbat. Vi började med en hantverksmarknad som hette Nahalat Benyamin. Det fanns mycket av allt och högt till lågt. Nackdelen precis som det är i mer eller mindre hela Israel är att det är så dyrt. Alltid tre gånger dyrare än hemma..... 60kr för en croissant? Tror inte det. Men vi gick där och njöt i solen. Innan vi fortsatte satte vi oss och åt frukost och lyssnade på livespelat piano. Magiskt!


En promenad tog oss vidare till Levinsky Marknad. En krydd- och nötmarknad. De mesta hade samma saker så det blev lite väl långrandigt i slutet men det luktade otroligt gott. Pasta, ris, linser, kryddor, nötter, rökelse, chili mm fanns att köpa och det såg väldigt fint ut när det stod uppställt.


Vidare i samma område gick vi mot Florentin kvarteren. Vad vi förväntade oss att se var ett hippiekvarter med väggar täckta av gatukonst och häftiga målningar. Istället var det ett nedklottrat, förfallet område med sågverk som enda industri. Den gatukonst som säkert funnits var övermålad och förstörd. Supertråkigt att någon förstör ett sådant område.....


Även Rabin Square har vi varit på idag, ett torg. Inte så mycket mer att säga om det. Det var bara ett väldigt stort torg.


Kvällen stod för Eurovision Juryfinal och Tel Aviv tystas ner inför Sabbat. Mestadels av butiker stängda men restauranger och vissa affärer öppna. Det är större i Jerusalem där hela staden i princip går in i viloläge under fredag kväll och lördag. Fascinerande hur religion påverkar hela kulturer och städer på olika sätt beroende på olika saker.


Bilder får komma i ett senare inlägg eller möjligen inte alls..... supersvårt att ladda upp både med mitt egna nät och wi-fi......

/S




11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sista dagen

Chernobyl

bottom of page