top of page

Blogg

Det är här du hittar min blogg, det är här allt kul händer och det är här du får uppdateringar kring mina spännande resa. Jag kommer dela allt möjligt. Högt och lågt. Djupt och ytligt. Hur mycket eller hur ofta vet jag inte men det kommer ge sig med tiden precis som mycket gör när det handlar om resor.

 

Bloggen är indelad i olika kategorier utifrån vad inläggen har för huvudämne. Vill du veta mer om vad de olika kategorierna innebär kan du klicka här

DSC_0013.JPG
  • Skribentens bildSigrid Rosenfeldt

Sista dagarna

Den sista hela dagen i Israel åkte vi till Jerusalem och Yad Vashem. Ett av världens största förintelsemuseum. Det är en otroligt hemsk insikt att förstå vad som hände under andra världskriget. Det är så hjärtskärande att höra överlevande berätta om sina förlorade familjemedlemmar, hur de fick valet att välja mellan att förlora sina syskon eller sin mamma. De minns vakter som bara skrattat när de frågat om sin familj. De som var barn och inte insåg vad vakterna menade när de sa att deras mamma var i himlen. En man som jobbade på ett koncentrationsläger som 13 åring. Han som minns hur lycklig han var när han hittade sin mammas väska och sa till sin chef att hans mamma var här och att han kunde träffa henne igen. Vakten hade pekat på kremeringsugnarna och sagt att hans mamma redan var där. Han hade inte förstått..... Det är fruktansvärt.


Museet i sig var otroligt byggt och till stor del endast betong. Upplevelsen förstördes lite av de tiotal guidade grupperna som pågick samtidigt i samma del av museet och skapade en stor trängsel.


En tidig middag väl tillbaka i Tel Aviv och tidig sänggång. Idag har vi mestadels strosat i kvarteret där vi bodde för att nu stå i bagagekön på Ben Guiron flygplats. Dags att lämna Israel för den här gången men vi kommer tillbaka med all säkerhet....

/S

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sista dagen

Chernobyl

bottom of page