top of page

Blogg

Det är här du hittar min blogg, det är här allt kul händer och det är här du får uppdateringar kring mina spännande resa. Jag kommer dela allt möjligt. Högt och lågt. Djupt och ytligt. Hur mycket eller hur ofta vet jag inte men det kommer ge sig med tiden precis som mycket gör när det handlar om resor.

 

Bloggen är indelad i olika kategorier utifrån vad inläggen har för huvudämne. Vill du veta mer om vad de olika kategorierna innebär kan du klicka här

DSC_0013.JPG
  • Skribentens bildSigrid Rosenfeldt

Добрий день

Hej på ukrainska helt enkelt. Det är där jag och pappa landat efter en rätt lång dag. Ukraina. Efter tre timmar spenderade på Warszawas grå, tråkiga, avlånga flygplats i väntan på ett försenat plan landade vi i Kiev. Det som skulle varit en sightseeing eftermiddag blev istället en middag och sen tillbaka till hotellet.


Hotellet först då. Underbart sovjetiskt inrett hotell med allt vad det innebär. Mycket rött, en tjock-tv och ord som ingen av oss begriper oss på. Men en upplevelse klassas det som.

Middagen däremot var georgisk. En favorit i repris från när vi var i Ukraina senast 2017. Rustik och till synes ganska ocharmig mat men åh så god. En trerätters med tripla efterrätter och nu är vi definitivt mätta. Först och främst behövde vi googla mer eller mindre varenda rätt, språket är som sagt helt hopplöst. Till förrätt beställde vi in phkali och en georgisk bönsallad.

Till huvudrätt åt pappa fläskkött med potatis som inte såg ut att vara mycket för världen men så perfekt kryddad att smaklökarna dansade. Jag åt khachapuri; påminner om en pizza med svamp, kyckling och ost. Tydligen en georgisk klassiker. Googla! ;)

När det kom till efterrätt litade vi helt på servitören som rekommenderade Napoleon och Zgapari. Napoleon precis vad det låter som fast utan glasyr och Zgapari en liknande mascarpone ost i ett skal av vit choklad som smältes med hjälp av varm mjölkchoklad. Magiskt. Vi beställde också in något vi åt senaste besöket med. Churchkela. Valnötter doppade i druvjuice som fått torka i flera lager. Så annorlunda men gott. Rekommenderas!


Nu läggdags för att orka med ett besök till Motherland statyn imorgon!


Stay tuned!

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sista dagen

Chernobyl

bottom of page